Karakterer i kunst og håndverk?

 

Det er nok mange som er enig med meg når jeg spør om karakterer i kunst og håndverk er nødvendig. Undersøkelser viser faktisk at jenter er flinkere i kunst og håndverk enn gutter. Alle er ikke den fødte kunstner! Det er ganske vanskelig å bli bedre til å tegne eller strikke hvis du aldri har prøvd eller aldri har hvert særlig interessert i det.

Du kan ikke dømme kunst. Det er mange kunstnere som er veldig flinke, men ikke alle har likt kunsten deres. Som Picasso når han kom med den nye stilarten sin i kunst var det mange som sa at kunsten var stygg.  ?Det er urettferdig?, sier en elev på Majorstuen skole. Kunst er jo en måte å uttrykke følelsene sine på og det er jo personens syn på verden. Ikke alle ser lyse og vakre farger gjennom øynene sine. Alle ser forskjellige ting.

En elev på niende trinn sier at det er vanskelig å bli flink i kunst og håndverk. Det er ikke som samfunnsfag eller RLE som du kan lese og pugge deg til. Dette faget krever at du tegner mye hver dag og bruker riktige tegneteknikker. Men hvordan skal vi få tid til det med alle de andre leksene vi har? Hvis elevene skulle gjøre lekser og de fikk bare tid til en lekse og valget stod mellom kunst og håndverk leksen og samfunnsfag leksen ville 5 av 6 valgt å gjøre samfunnsfag leksen. Denne undersøkelsen viser at de fleste elevene på niende trinn synes at samfunnsfag er viktigere enn kunst og håndverk. ?Tar vi bort karakteren i kunst og håndverk vil ikke folk ta det like seriøst?, sier kunst og håndverk lærer Kari. Men i følge elevene er kunst og håndverk selv med karakterer et av de uviktige fagene.

?Skal karakterer i kunst og håndverk bort må alle karakterer i alle fag bort? sier Kari bestemt. Det går jo ikke. Hvordan skal vi da bli målt elevenes ferdigheter. ?Jeg synes man burde få lov til å velge om man vil ha kunst og håndverk eller ikke?, sier en uenig elev på Majorstuen. Det er jo en ganske god ide. La elevene velge om de vil ha kunst og håndverk eller ikke. Da vil de som trenger faget for videre utdanning eller vil ha det som fag pga interesse, få karakterer i kunst og håndverk.

Det vil bli en løsning uten ulemper!

          

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits