15.10.2013

Nei, til karakterer i gym.

Norske skoler har forskjellige måter å måle krøppsøvingskarakteren på. Hvorfor har vi karakter på dette egentlig? At elever får karakterer i kroppsøvingsfaget kan ødelegge selvtilliten til mange elever. Det er ikke alltid gøy å være en av de få elevene som får to i karakter når resten får fem eller seks. Jeg vet at dette er fakta siden jeg er en av de få elevene.

"Jeg synes gym er greit, men at det blir stilt for høye krav!" sier Seher (14). Det er flere som er enig i Seher sin mening, blant annet jeg. Man får karakter på innsatsen, men det er som om det ikke telles. Jeg synes man selv burde få velge om man vil ha karakter eller ikke.

"Det skaper altfor mye press for ungdom, fordi det er ikke alle som driver med en eller annen aktivitet etter skoletid." sier en foresatt. Denne uttalelsen er jeg helt enig i alle elever som ikke driver med en aktivitet etter skoletid kan føle veldig mye press til at de må gjøre det like bra som de som trener opptil seks ganger i uken.

"Skoleundervisning består for det meste av det teoretiske og det er viktig at ungdom en gang i uken minst er i aktivitet." sier en gymlærer. Dette er jeg sterkt uenig i alle de teoretiske fagene kan heller ha innslag av utendørsaktiviteter enn at vi har en hel time dedikert til det, om de teoretiske fagene også har en liten del av aktiviteter i sine timer kan det også bli mye mer gøy for elevene i timene.

Dette var noen grunner til hvorfor jeg er imot gymkarakterer.

 -Aisha 9D

 

Bislett_stadion3.jpg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits